Cserepes Sándor

https://vinibike.hu/wp-content/uploads/2022/03/cserepes-sandor.jpg
Születési hely Kemecse
Születési idő 1978.03.28.
Foglalkozás quality manager
Magasság 176 cm
Súly 74 kg

A becenevem néha úgy is írom, hogy „Dupla Iron Csery” – mert ugye „ússz 3,8km-t, aztán tekerj 180-at, végül fuss 42,2km-t és büszkélkedj vele egész hátralévő életedben” – és persze ha egyszer sikerült a 7,6-360-84,4 kombó, akkor tedd mindezt duplán. Akkor tigris vagy. Én pedig vadállat-tigris. Nem tudom miért, de a dupla Ironman célba érkezésem után mondtam ezt magamról. Vad dolog volt és ösztönös, amit akkor kihoztam magamból.

Ez nem volt tudatos, korábban soha nem vonzott a gondolat hogy ilyet csináljak. Úgy kezdődött az egész, hogy jött egy gondolat: futok egy maratont, és néhány hét múlva teljesítettem. Persze az, hogy nem tudatos, nem teljesen igaz. Anélkül, hogy tudatosan készíted fel az izmaidat a terhelésre, tudatosan szoktatod hozzá a keringésed a hosszú időn át tartó intenzitásra, tudatosan kíméled a 20 év kosárlabdázás miatt elhasznált ízületeidet, anélkül nem megy. Amikor azt írom, hogy nem tudatos, arra gondolok, hogy vannak olyan kérdések, amik soha nem merültek fel bennem. Pl. soha nem gondoltam bele abba hogy mennyire ez a irreális teljesítmény, vagy pl. soha egy pillanatra sem fordult meg a fejemben hogy ez nem fog sikerülni!

Bármennyire is meglepő, de szent meggyőződésem, hogy egy ilyen teljesítmény nüanszokon múlik. Olyan apróságokon, amiknek hangyányi jelentőséget tulajdonítanánk egyébként, de valójában meghatározó mérföldkövek. És nem csak a versenyen számítanak ezek, hanem a felkészülés első pillanatától kezdve.

Egy ilyen meghatározó mérföldkő volt az első találkozásom a ViniBike-kal. Biztos vagyok benne, hogy ismeretlenként Zsolt fejében meg sem fordult, sőt talán a mai napig nem hiszi el az első találkozásunk jelentőségét. Szimplán és természetesen segítő kezet nyújtott egy technikai problémával küzdő sporttársnak, de az hogy én akkor kaptam egy lehetőséget arra, hogy folytassam az edzéstervem, akkor, amikor az egész felkészülésem veszélybe került. Ez olyan erőt adott a továbbiakhoz, ami megkérdőjelezhetetlenné tette a későbbi sikert.

Gyerekkoromban nyertem tornaversenyt, sakkversenyt, később kosárlabdáztam NB2-ben, voltam az Észak-Magyarországi régió legjobb játékosa, futottam félmaratonokat, maratonokat, csináltam Ironman-eket és dupla Ironman-t, nyertem hegyi futóversenyt. Ez már egy életre szól. Csakúgy, mint a történetem a ViniBike-kal. A ViniBike az igazi szabadság!