Kerékpárral 7 határon át! – Őseink nyomán (Támogató Innovációs és Technológia Minisztérium – KTI)

augusztus 31, 2022by viniadmin

Szereted a kihívásokat, keresed a próbatételeket, netán csak aktívabb életre vágysz?
Akkor ezt a programot imádni fogod. 😊
Az idei nyáron még nem jött ki a lépés, hogy egy jót tekerj? Vagy igen, de szívesen mennél még, netán nem úgy sikerült és újra nekivágnál? Egyszóval mindenkinek szól ez a kaland, aki szeretne egy napot vidám csapatban némi teljesítményt is leadva bringázni.
Csak semmi pánik!!!
Nem versenytempó, de nem is az a gurulgatunk. Ha rendszeresen bringázol, biztos élvezni fogod, hiszen jó társaságban gyorsan fogynak a kilométerek. 🙃

Indulás: Nyíregyháza 2022.09.03-án szombaton reggel 7:30-kor Vinibike Service kerékpárszaküzlet és szerviz Hatzel tér 4.
Táv: kb. 160 km
Útvonal: Nyíregyháza-Buj-Paszab-Gávavencsellő-Balsa-Sárospatak-Sátoraljaújhely-Borsi (Szlovákia)-Karos-Sárospatak-Balsa-Gávavencsellő-Paszab-Buj-Nyíregyháza

Várható költségek:
– Balsánál kompátkelés 🙂
– Borsiban frissítőként korlátlan mennyiségű kofola vagy mértékkel más…. 😉
Program:
Borsi (Szlovákia) kastélylátogatás
Újra megnyitotta kapuit a szépségében megújult Rákóczi-kastély Borsiban. A magyar reneszánsz építészet egyik gyöngyszeme, mostantól méltó állapotban várja a fejedelem tisztelőit, turistákat, érdeklődőket.
Honfoglalás Kori Látogatóközpont
Karos határában az 1930-as években a Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetőjét, vezérsírjait tárták fel, ami arra utal, hogy a korabeli magyarság első fejedelmi központja állhatott a területen. Az emlékhely a honfoglalás korát mutatja be hitelesen, a mai kor interaktív eszközeit is felhasználva.
REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/YwqGgMTyrYFxC9gJ8
A túrán a költségek 30 főig biztosítottak.
– egyszeri meleg étkezés
– belépő a karosi honfoglalás kori látogatóközpontba
Minden további jelentkezés önköltséges, a belépők opcionálisak.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrázók biztonsága érdekében a programváltoztatás jogát fenntartjuk. Szlovákiában a kerékpáros sisak viselése kötelező.

A programot az Innováció és Technológia Minisztérium Támogatja a Közlekedés Tudományi Intézet koordinációjával valósul meg Kerékpárral 7 határon át pályázati projekt keretében!

A túrán jelenléti ív kitöltésére kerül sor. A programon fénykép és videófelvétel készül.