Hagyományteremtő céllal érkezett Budapestre augusztus 23-án az IRONMAN 70.3 nemzetközi verseny, Kelet-Közép Európában első alkalommal hazánkban megrendezve. 57 ország csaknem kétezer versenyzője állt rajthoz, hogy teljesítse a 113 km-es távot (1,9 km úszás, 90 km kerékpározás, 21,1 km futás), köztük a ViniBike színeiben Nyíregyházáról Ivancso Béla és Szolnokról Hegyi Lóránd.

 

 

A Lágymányosi öbölben, a Duna vizében kezdődött a megmérettetés, majd a világ legszebbjének tartott biciklispályáján folytatódott, végig vezetve a triatlonistákat fővárosunk látványosságainak során. Fantasztikus élményt nyújtott a kijelölt útvonal, mind a magyar, mind a külföldi versenyzők számára; a hosszú, egyenes szakaszok Budapest látképével az amatőröknek is élvezetesek voltak, míg a számos, technikás visszafordító a profiknak jelentett előnyt. Ivancsó Béla 5:23-as idejével a középmezőny elejében végzett, míg Hegyi Lóránd új egyéni csúcsát megjavítva több száz indulóból a 14. helyen haladt át a célvonalon, 4:37 perces idejével, csak 8 percre marad le a világbajnoki indulás jogától. Ismét életre szóló élményekkel gazdagodtak a ViniBike tagjai. A nagyszabású verseny a félmaratoni táv lefutásával zárult.

 

 

Több magyar híresség, élsportoló, színész jelenléte tette színesebbé az eseményt, ill. nagy feltűnést keltettek a bahreini király fiai, akik 50 fős testőrséggel érkeztek a rendezvényre. Köszönet a rendezőknek a nagyszabású, nívós versenyért, a profi szervezésért! Jövőre is ott leszünk!

 

Ivancsó Béla