Tour De Debrecen!

55 kilin mentünk, a csapat több tagja. Máté a 120-ason.

Beteg voltam, és acél vázassal nem akartam bevállalni a 120-at, illetve a 120 vonzott, de az, hogy én a magyar elittel versenyezzek, plusz Tusnad. hát az nem vonzott, mert tudom hol a helyem.

Így döntöttünk az 55 mellett.

Terv: Pitt Bull dobogóra álljon.

Rajtnál nem esett, de 4 kili után elkezdett esni, szépen mindenünk vizes lett. Sebaj, hideg nem volt, csak a bicajt sajnáltam, na meg ilyenkor jobban kell figyelni a mezőnyben.

Végül alu vázassal mentem, mégis csak merevebb, meg jobb.

 

Kifelé erős szél, nem tudsz megszökni, csak ha marha erős vagy a mezőnyhöz képest. hiába görcsölsz 40-el pofaszélben, amikor a mezőny lazán jön 40-el. De azért próbálkoztam pár lósszal, történjen is valami a mezőnyben. Egyik lósz kicsit jól sikerült, de tudtam nem fogok tudni elszökni, na de mindig meg kell próbálni amit lehet. Nem vagyok, sosem voltam időfutam menő, csak jövő. Így pofaszélben egyedül nem lehet elszökni. Hamar utol is értek.

Majd oldalszél, de rövid távon, és akkorra már elállt az eső és a szél sem volt nagyon erős. Újabb lószok ide oda. Majd a hátszél.

Kanyarokban nem mertem dönteni, csak a continentálban bízom nagyon. Illetve totál slick gumim van most. Így a kanyarokban sokszor hátracsúsztam 10 helyeket. Sebaj, felértem, inkább így mint egy bukás után. Amatőr mezőnyben sok ordibálás van a kanyarban. Ne nyomd neki, figyelj, óvatosan, stb... Nem kell itt ordibálni kérem, tudja mindenki, hogy csúszik.

 

Eső után köpönyeg :D

 

 

Majd hátszélben újabb szökések. Peti mellém ér, mondom neki, hogy Barthára tegye a kereket, vele kell szökni, őt elengedik. Mert ugye két nagyobb csapat a mezőnyben a ViniBike és a DKSI. Meg többen egyesével. Hiába az országúti az csapatsport, de nagyon. Bartha, Peti és egy ifi srác elszöktek. Akkor még nem tudtam ki a harmadik.

Nekünk ez jó, fogni kell a sort. Jöttek előre az erősebbek, de ugye egyedül nem tudtak felérni. Volt amikor kicsit közeledtünk, de nem annyira, hogy egy erős lósszal felérjünk. Ez sem zavart volna, hisz akkor marad Doki további lósznak!

 

5 kilinél már tudtam, hogy hazaérnek, szuper. A mezőny ilyenkor feladja fejben. Körforgalom, páran kicsúsznak. Végig elől helyezkedtem, az ilyenek miatt is. Na de amikor érzi az ember, hogy jól megy, akkor elől kell lenni, és ugye munkás ember voltam. Valamint jó érzés érezni, hogy megy a bicaj.

A compact hajtómű nagyon nem tetszett, de ez van, ebből kell kihozni a legjobbat.

Vége felé keresem Atikát, tudtam, hogy kell még egy ember. De utolsó 3 kilin 4 nagyobb kanyar, veszélyes, csúszós.

1500 nál összeállunk, tök frankón, Atika én Doki. Dokinak legyen még egy sprint. Valaki ordibálja, hogy a ViniBike összeállt! Ezt jó volt hallani!

Atika kicsit hátrakeveredik, egyedül maradtam Dokinak. De tudtam, hogy menni kell, mert utolsó kanyarban nagy az esélye a bukásnak. Az emberek feszültek, mindjárt befutó, utolsó kanyarban nem szabad hátul lenni. Majd egyenes befutó, ideális, kb 600 méter. Egyedül húzom Dokinak, de már a kanyarból kijövet magas a pulzusom, éreztem ez kevés lesz. Látom oldalt jön fel a bal oldal, mint egy Tour befutón, érzem rá kell nyomnom, de már nagyon fáj. Keresem jobb szememmel a ViniBike Fordot a parkolóban, tudtam, hogy ott az útkereszteződés, ahonnan 310 méter a befutó. Csak odáig bírjam ki, szurkolok magamnak. Kibírtam, kiállok, Dokinak hopp!

 

Aranyosi Péter ezüstérem

 

De sajna hosszú még az a 310 méter. Harmadik lett mezőnybefutón. És egy felnőtt megelőzte. Megint negyedik. Kicsit bánt, ha még húzok 100 métert akkor talán. Szép lett volna két Vinis a dobogón. Persze amikor ott vagy és 200 a pulzusod, akkor nem így vélekedsz!

 

A csapat nagyon jól dolgozott!!!

 

Aminek még örülök, hogy Kerti Pityu is dobogón végzett. A kedvese hónapok óta kérdezi tőlem, hogy mikor lesz már Pityu dobogón?

Mondtam neki, hogy előbb utóbb tuti! :)

 

 

Kertész István ezüstérem

 

Tósport rendezvény, ami jó jó, de még is, na! Top Maraton hangulat. Helyezettek kapnak egy érmet!

Az étel finom volt!

Értem én szervezői oldalról, hogy hazánkban nem könnyű kerékpáros programot szervezni. De lehet megtaláltam a választ, hogy a top maratonra és ezekre is miért jönnek el olyan sokan.

Szerintem azért, mert tömegsportrendezvény. Nem az élversenyzőket preferálják, hanem a tömeget. Valamint nincs más alternatíva azok számára, akik szeretnének egy jót tekerni és tuti nem a dobogós helyezésért jönnek el. A tömegnek pedig ez is jó, teker egyet és ennyi.

 

HAJRÁ VINIBIKE!!!

 

Karászi Zoltán fotói ITT