Tarcal Cross Country

Mountainbike verseny

2013. március 23.

Tarcal, bánya tó

 

 

 

  9:00 – 10:00            Nevezés

10:10 – 10:30            Futam       5 - 10 éves korig

10:45 – 11:30            Futam       11 - 14 éves korig 60 +

11:45 – 12:45            Futam       15 - 18 éves korig

                                                     41 - 50 éves korig

                                                     51 - 60 éves korig

13:00 – 14:00            Futam       19 - 30 éves korig

                                                     31 - 40 éves korig

15:00 - 15:45             Eredményhirdetés

 

 

Részletes kiírás:

 

Tarcali Cross Country Verseny

 

Hétvégi, családi hangulatú MTB futam Tarcalon, a Tokaji hegy lábánál. A kőfejtő és környéke látványos körítést ad egy jó hangulatú versenyzéshez, akár hobbistáknak, akár gyors lábú szezonkezdő versenyzőknek! Ugyanezen a helyszínen zajlik majd egy biketrial verseny is számos külföldi, és remek képességű magyar triál kerékpáros részvételével, így a verseny alatt azok sem fognak unatkozni, akik nem indulnak. Cyclo-cross bicajjal is járható az útvonal. 

 

1. A verseny célja: A kerékpársport népszerűsítése. A fiatalok mind szélesebb körű bevonása a kerékpározásba. A kerékpározás, kerékpársport népszerűsítése! Minden korcsoport részére versenyzési lehetőség biztosítása. Helyi kerékpáros élet fellendítése. Tarcal város és a bányató szépségeinek bemutatása.2. A verseny rendezői: Debreceni trial klub és a ViniBike Cycling Team

 

3. A verseny helye: Tarcal, bánya tó. Tokaj felől érkezve Tarcal várostábla után figyeld a Tarcali Cross Country versenytáblát, iránymutató táblákat. A régi bányató környékén fog zajlani a Cross Country verseny. A tó mellett nagy üres sík részen lesz a versenynevezés, és kiegészítő programok. A tóhoz autóval nem lehet behajtani. Előtte a felvezető úton parkolj, vagy a rendezvény utáni eredményhirdetésre is használatba vett Főút 95 szám alatti üzemi konyha étkező közelében. A rajtközponthoz célszerűbb kerékpárral/gyalog érkezni, autóval sokkal lassabb lenne, egy nyomsáv van, megfordulni nem tudsz. A pálya nyomvonalán parkolással ne akadályozd a verseny lebonyolítását.

A természet szépségei ideális környezettet biztosítanak egy jó hangulatú versenyhez. A verseny a Tarcal felett található kőfejtőből rajtol, és a környék adottságait kihasználva egy előre láthatóan 1.6km hosszúságú, változatos terepviszonyokat biztosító, amatőr sportolók számára is teljesíthető körpályán, egy szakaszán a települést is érintve halad majd.

A bánya területén ez alatt egy Trial verseny is zajlik majd, ahová több országból is érkeznek versenyzők. A két verseny zavartalanul zajlik majd egymás mellett, a szervezői stábok különböző feladatai miatt. Az eredményhirdetés egy helyen, Tarcal község Fő út 95 szám alatti üzemi konyha étekzőjében lesz.4. A verseny ideje: 2013. március 23. (szombat), 10:00.

 

5. Nevezés, nevezési díj:

Nevezés helyszínen 09:00-tól 10:00-ig, illetve futamok előtt 1 óráig
Előzetes regisztráció e-mailben:
ennyi82@gmail.com
Vagy:
http://www.tarcalbike.hu/nevezes

Fizetni helyszínen kell!
Előnevezésben meg kell adni a versenyző nevét, születési dátumát
(éééé. hh. nn formátumban), egyesületét, ha van és lakcímét.
Nevezni helyszínen is lehet. Aktuális rajt előtt 60 percig.

14 év alatti gyerek csak szülői felügyelet (edző, vagy 18 évet betöltött hozzátartozó) jelenlétében indulhat a versenyen.

Nevezési díj:
14 év felett       1000 Ft,
14 alatt             500 Ft


 


6. Korcsoportok:


Életkor

Korcsoport

Férfiak

Nők

  5-10

gyerek

5 kör (kis kör)

5 kör

11-14

junior

3 kör

2 kör

15-18

ifjúsági

6 kör

3 kör

19-30

felnőtt

8 kör

4 kör

31-40

master 1

8 kör

4 kör

41-50

master 2

5 kör

3 kör

51-60

master 3

3 kör

1 kör

 

- 5-10 éves korig a tóhoz vezető úton jelölünk ki egy pár száz méteres kört, könnyű terepen.
- a többi korcsoport a nagykörön versenyez, 1 kör kb. 1600 méter (5-8 perc),
kissé technikás részekkel, két rövid meredek emelkedővel.
- a nevezésnél az számít, hogy a verseny napján hány éves vagy, ha aznap van a születésnapod, és pont akkor van a futamod, amikor világra jöttél, akkor különdíjat kapsz
:D
- minden korcsoportban díjazunk fiú-lány és férfi-női indulókat is. Ugyanazon korcsoportok fiú-lány és férfi női versenyzői ugyanabban az időpontban rajtolnak, viszont kevesebb kört kell teljesíteni a lányoknak, hölgyeknek.7. A verseny értékelése: Győztes az a versenyző, aki a szabályok betartásával a leggyorsabban teljesíti az adott korcsoport számára kiírt versenytávot.

 

 

8. Díjazás, eredményhirdetés:
-
minden korcsoport első 3 helyezettje érem és tárgyjutalomban részesül
- eredményhirdetés nem a helyszínen lesz,
hanem a Fő út 95 számú üzemi konyha épületegyüttesben. Itt minden nevező egy tál meleg ételt kap, amit a rajtszám bemutatásával fog megkapni.

 

 

9. Pálya: 1600 m egy kör, kis mértékben technikás részekkel. 1 körben 70 m szint, 1 körön 2 közepesen meredek emelkedő, amit átlagos edzettséggel is teljesíteni lehet.
A pálya nagy része kétnyomos utakon halad, előzésre bőven lesz hely. Az esetleges szűkebb részek előre jól beláthatóak lesznek, kérjük a versenyzőket ezeken a szakaszokon próbálják úgy felmérni a lehetőségeiket, hogy azzal ne okozzanak sem maguknak, sem másoknak kellemetlen helyzeteket. Az útvonal kb. fele kavicsos-dózerút, néhány füvesebb-murvás szakasszal, amelyet a településen belül régi aszfaltút vált fel. A triál versenytől függően megpróbáljuk a kört behozni a tó közelébe, látványos legyen, de ez attól függ mekkora helyünk lesz, ami a helyszínen derül ki.

 


Pályavideók:

Video 1

Video 2

 


10. Egyéb rendelkezések, versenyszabályok:

·         A versenyen mindenki saját felelősségére indulhat, bukósisak használata kötelező!

·         Anyagi kárért vagy balesetért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

·         A versenyzőknek sportszerű magatartást kell tanúsítaniuk a verseny folyamán és az azok kívüli időszakokban is.

·         A Versenybíróság és a Szervező fenntartja a jogot a szabályok megváltoztatására speciális körülmények hatására. A szabályok esetleges megváltoztatásáról minden résztvevő a helyszínen szóbeli tájékoztatást kap. A verseny nyílt.

·         Minden a versenyben részt vevő személy kijelenti, hogy tudomásul veszi a versenykiírást és aláveti magát az abban foglaltaknak, különös tekintettel a biztonságra vonatkozó részekre. 

·         A változtatás jogát a szervezők fenntartják!

·         A versennyel kapcsolatos további információ:

-          ennyi82@gmail.com

-          http://www.facebook.com/TarcalXc

-          www.tarcalbike.hu, Nyüsti István, tel.: 70-5066-594

 

 

Hozzászólások
0 hozzászólás

A csillaggal * jelölt mezők kitöltése kötelező.