December 3.- a Fogyatékossággal élők világnapja. Ezen a napon adta át a Down Egyesület, a nyíregyházi Korai Fejlesztő Központjának felújított épületét.

 

A Down Egyesület 2011-ben nyitotta meg a térségben egyedülálló, és egyben hiánypótló feladatot ellátó korai fejlesztő központját a nyíregyházi Szent István utcán. Az intézmény a Csodavár nevet kapta. Az intézményben a Down szindrómával élő, és egyéb fogyatékossággal élő gyerekek, és szüleik családias környezetben, kellemes hangulatban, felkészült szakmai vezetéssel élhetik meg a kötelező gyógypedagógiai és egyéb fejlesztéseket, de ezen kívül a többségi gyermekek és családjuk is integráltan részt vehetnek különböző foglalkozásokon és családi rendezvényeken. Az egyesület céljai között szerepel a társadalmi elfogadás és integráció népszerűsítése is, a Csodavár ennek tökéletes helyszínéül szolgál, már a legkisebb gyerekekkel meg ismertetjük a másság elfogadását.

 

 

Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke az alábbiakat mondta el:

„Mindenképpen meg kell köszönnünk azoknak, akik támogatták ezt a programot, hiszen nem lehetnénk itt, ha Önök nincsenek! Az Csodavár intézményének célja, hogy azt sugalljuk akár azoknak a családoknak, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, akár azoknak, akik nem, hogy egy természetes dolog, és a Csodavár ennek kezelésében is segítséget nyújt.”

 

Hálásan köszönjük támogatóinknak, hogy eddig is segítették munkánkat! A Csodák sorozata azonban a beruházással nem ért véget, a Down Egyesület nagyszabású tervekkel készül boldogabbá tenni a korai fejlesztésben részt vevőket, valamint a többségi társadalom tagjainak is meglepetéseket tartogat.

 

ViniBike a támogatók között!

 

Bővebben, képek: ITT

 

 

nyiregyhaza.hu