Nyíregyháza - „A két kerék legyen veletek!” Így köszöntik egymást a bringások.

Mi is ezt a két kereket gurítjuk több mint tíz éve a Zöld Kerék Alapítványnál. Azon dolgozunk, hogy minél többen legyünk, akik a négy kerék helyett két kerékkel közlekednek, mert csak így maradunk egészségesek, és csak így tehető élhetőbbé a környezetünk – mondja Kazai Béla, a Zöld Kerék Alapítvány munkatársa.

 

 

– Ebben a törekvésben partnerünk a ViniBike Kerékpáros Sport Egyesület és a Kelet-Magyarország megyei napilap is. Örömteli, hogy Nyíregyházán (is) egyre többen pattannak nyeregbe, fejlődik a kerékpárút-hálózat. Elhatároztuk, hogy tovább gurítjuk a kereket: keressük Nyíregyháza kerékpáros nagykövetét, aki elismerésre méltó kitartással és példamutatással rendszeresen bringázik, és segíti a kerékpározás ügyét.

A Kelet-Magyarország olvasói is javaslatot tehetnek olyan közéleti szereplőre, szomszédra, barátra, aki több mint tíz éve munkába jár két keréken. Az ajánlások alapján szakmai zsűri fogja kiválasztani azt a személyt, aki elnyeri a nagyköveti címet. Várjuk a javaslatokat! – tette hozzá Kazai Béla.

 

 

A javaslatokat a zoldkero@gmail.com címen fogadja a Zöld Kerék Alapítvány 2014. december 1-jéig. A díjátadást december 3-ára tervezi a civil szervezet. További információk az alapítvány székhelyén (Nyíregyháza, Arany János út 7.), elektronikus postacímén, illetve a 70/220-3885 telefonszámon kaphatók.