37 évvel ezelőtt Velencéért aggódó magukat városukért felelősnek érző Velencei polgárok hívták életre. Fel akarták és akarják hívni a figyelmet, hogy a motorcsónakok milyen károkat tesznek a lagúnában, és az általuk keltett hullámok az épületekben. Bárki csatlakozhat aki szívén viseli Velence sorsát.
Ez egy nemzetközi verseny, amelyen az evezős csónak minden formájú és típusú képviselteti magát, természetesen hagyományos velencei hajóból van a legtöbb. A helyi csapatok legénysége korhű ruhákban evez. A több ezer résztvevő között szép számmal találunk magyarokat is. A Dózse Palota mellől indul a verseny. A rajtot ágyúszó jelzi, és a mezőny tűzoltók vízsugara alatt elhaladva indulhat a kb. 30 km-es távra. Az evezősök megkerülik Velencét, elhaladnak Buráno ás Muránó mellett, és az evezés a Punta della Dogonán ér véget. Ilyenkor a verseny útvonalán leáll minden közlekedés, beleértve a vaporettót is. Elsősorban nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, a lagúna a természet újra felfedezése, és kiállás a természeti értékek megóvása mellett. Minden célba érő versenyző nevét felolvassák, és nyakába akasszák az Arany Vogalonga kitüntetést.
Kérem Önöket, Önt, Téged, támogassa, támogasd, adója 1%-val a nyíregyházi kerékpáros élet további sikeres felfelé ívelő útját!

Adószám: 18812387-1-15Critical Mass, Nyíregyháza, 2011. 04. 22 (péntek)

Ideje: 2011. Április 22. 10:00 – 20:00

Helye: Nyíregyháza, Kossuth tér

Föld Napja – Kerékpár Ünnep + 25 éves az E-misszió Egyesület

 

 

Ideje: 2011. Április 22. 10:00 – 20:00

Helye: Nyíregyháza, Kossuth tér

Föld Napja – Kerékpár Ünnep

+ 25 éves az E-misszió Egyesület


A rendezvény programja:

10:00 – 17:00

  • Bio- és kézműves vásár
  • Ökocimke kiállítás*
  • civil szervezetek bemutatkozói
  • környezetvédelmi játékok
  • kézműves foglalkozások

10. 30-tól TESZTELŐ CSOPORT ÜGYESSÉGI VERSENYE

10. 00 -13.00-ig BRINGA SULI - Kerékpáros KRESZ teszt lap kitöltés, értékelés, valamint ügyességi verseny kerékpáros pályán.

13:00- „Játssz az egészségedért! - Mediball bemutató és kipróbálási lehetőség

15:30 – MeLounge - The Minibar Band - koncert

16:45 – 2010 őszi „Bringázz Te is Nyíregyháza!” kampány eredményhirdetése

17:00 – CriticalMass –kerékpáros felvonulás

17:15 -  BackStage Live tehetségkutató verseny különdíjas zenekara

18:00 – Jurij - koncert

19:30 – ZumBeispiel - koncert

21:00 - „Aftreparty” - közös 25 éves szülinap ünneplése a Hétfő este BB-vel a Hellbe.

 

A rendezvény szervezői és résztvevői:

E-misszió Egyesület - Zöld Kerék Alapítvány, ViniBike Egyesület – Nyíregyháza MJV Önkormányzata

Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. - Szocio East Egyesület - Önkéntes Centrum - Együtt Veled Alapítvány - Irgalmas Samaritánus ÉNO - Környezettudományi Központ Alapítvány - Sz-Sz-B. Megyei Képző- és Iparművészek Egyesülete - Nyíri Arborétum Egyesület – Felső Tisza Alapítvány - Pets Care Állatvédő Segély Egyesület (PCAS) - Kalamáris Egyesület - Állatbarát Alapítvány

Résztvevő árusok:

B&O Bt. - Bobó kézbáb kollekció - Fehér Mihály - kosárfonó népi iparművész - Fekete Zsolt - hímestojás, bio mézek - Méhecske fajátékbolt - Palicz Zoltánné - szalmafonó népi iparművész - Póti Endre - bio almalevek különböző gyümölcsökkel - Szászi Bertalanné - bio lekvárok és aszalt gyümölcsök - Tóth József – bőrműves - Török Renáta - viseletvarró népi iparművész; 'újragondolt" textil – „Zöldövezet" környezetbarát termékek boltja (E-misszió Egyesület)

 

A program támogatója: „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” című projekt keretén belül a II. Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Programjának 5.1.1./B komponense, „Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések a megyei jogú városokban” tárgyú pályázata.

 

* Az Ökocimke kiállítást a „Komplex népszerűsítő kampány a magyar Környezetbarát Termék és az Európai Unió ökocímke rendszerek ismertségének és elismertségének növelése érdekében II. ütem” című, KEOP-6.1.0/B/09-2010-0027 azonosító számú projekt finanszírozza.