Meghozta a Mikulás a Tirpák Cross Sorozat második fordulóját. Amelyet most Dovák Dávid sporttársuk szervezett a Decathlon támogatásával és névhasználatával Tirpák Cross Decathlon Kupa néven. A helyszín immár egy olyan környezet, amelyben sokkal több volt a fa, mint az előző futamon, a Volán pályán. Nyíregyháza várostábláján belül lévő sóstói erdő egyik részében. A terület nincs egy négyzetkilométer, viszont Dávid a pályatervezéskor belerakott minden kanyart, mindenféle szalonnasütő, tűzrakó helyet, így igen izgalmas pályán tekerhettek a résztvevők.

 

Dovák Dávid "szeretem ezt a sportot..."

 

Az eredeti időpontot eltoltuk egy héttel, főleg a Mikulás érkezése miatt, aki el is jött a versenyünkre a távoli hazájából. Minden induló és szurkoló kapott egy Mikulást. Ha nem is a mikulással, de most is eljöttek hozzánk a határon túlról és a közeli városokból is.

 

 

 

A sóstói erdőt reggel nyolc órakor elkezdték színesíteni a szervezők, nos, nem a karácsony miatt. Azért, hogy a kanyarokban jól láthatóan ki legyen szalagozva a pálya, valamint minden olyan helyen ahol eltévedhet a versenyző. Továbbá a profi kijelölés nagyon jó hangulatot ad a versenyzőknek. Az erdő közepén a nevezési sátornál kilenc óra után kezdtek gyülekezni a versenyzők, hozzátartozók. Az ingyen nevezéshez energiaszelet és izotóniás ital is járt.

 

 

A felnőttek rajtja előtt a nagyon fiatalok mentek egy kört a pályán. Ezt megvárva tizenegy órakor elrajtoltak az elit kategória indulói, majd rá egy percre a hobbysták. Elitben 8, hobbyban 5 kört volt a penzum a 2300 méteres pályán, amiben sok lassítós rész volt, ami ily módon izgalmassá és nehézzé is tette a versenyzést.

 

 

Eliteknél Kiss József nyert Farkas Attila és Dovák Dávid előtt. Dávidnak most sem volt szerencséje, mint az előző héten a liget crosson. Akkor ott a váltópapucsa tört el, most a lánca szakadt el. Nyíregyháza hiába sík terület, lehet itt is erősödni, ugyanis Dávid a bükk hegységben erősítette a lábait sokáig. Hobbyban Vass József haladt át a célvonalon elsőnek, Géczi Gergő és Szobota László előtt. Hölgyeknél Gaál Izabella volt a legjobb, Fekete Kata és Fazekas Ágnes előtt.

 

Minya Gergő videója

 

 

Az érmek átadása után megtartottuk a tombolasorsolást, ahol sok értékes kerékpáros tárgynyeremény talált gazdára, majd Balogh Zsolt speaker elköszönt a versenyzőktől. Találkozunk december 31.én a Szilveszter kupán.

 

 

Vinnai Zsolt

 

Eredmények ITT

 

Molnár Tibor képei ITT

 

Tóth Attila képei ITT