Hazánk eddigi egyik legjobb cyclocross versenyén álltak rajthoz a ViniBike kerekesei. Az etyeki Volkswagen cross a Korda filmstúdióban volt megrendezve. A helyszín így nagyon egyedivé tette a versenyt. A pálya izgalmas kanyarokat, és még izgalmasabb helyszíneket tartogatott. A 3200 méteres körpályán pillanatok alatt egy új városban érezhettük magunkat. A hatvanas évek New Yorkja, Középkori Róma, leégett épületek és hasonló érdekes díszletek között tekertünk. Kontrasztba állítva a modern kor stúdióival, amibe nem pillanthatunk be, zárt ajtók fogadtak.

 

 

A verseny napjára megérkezett a hó is, ami kezdetben csúszóssá, majd a hőmérséklet emelkedésével sárossá, vizessé tette a pályát.

 

Az első futamban Balogh Zsolt, Kocsis Dániel és Vinnai Zsolt indultak. Balogh Zsolt korcsoportjában harmadik lett, két szlovák versenyző mögött. Így az összetett értékelésben, második lett. A futamok során pontokat lehetett gyűjteni, és győzött az a versenyző az összetett értékelésben, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze a hét futam alatt.

 


 

Kocsis Dániel 9., Vinnai Zsolt 26. lett a hobbisták között.

 


 

Felnőttek között Kovács Máté élete első cyclocorss versenyén derekasan összesározta magát, és 6. helyen végzett az U23 kategóriában.

 


 

 

Aranyosi Péter képei ITT